Doorgaan naar hoofdcontent

Afhankelijk

'Afhankelijk' 😓


Ik had best wat eisen voor onze nieuwe website. Maar pasten al die eisen ook binnen ons budget?
Ik was daar zo druk mee bezig, dat ik bijna vergat dat ik ook nog naar de Kamer van Koophandel moest en naar de bank.
Ik kwam er wel echt achter dat ik niet zo van het officiële gedoe ben, maar gelukkig bood het internet mij helderheid en zekerheid.

Terug bij de 'websiteboer' gingen we verder in overleg.
Wat ik in ieder geval wilde, was toch wel echt dat eigen profiel voor elke oppasser en elke ouder. Ook de privacy waarborgen kon zeker een opwaardering gebruiken. Ik koos uiteindelijk ook voor het 'zoeken op woonplaats' en 'mogelijkheid tot het zelf plaatsen van een aanvraag'.
Inmiddels had ik mijn man betrokken bij de hele consternatie en wij onze ideeën maar opratelen. 
Nadat we alles hadden benoemd, moesten we dus tot onze schaamte enorm schrappen, schrappen en nog eens schrappen.
We waren erg verbaasd dat er in die wereld van website-bouwen zoveel geld om ging.
Hoe 'weinig realisatie' er maar in een uur werk past. 

Daarna was het wachten tot de website klaar was. 
In onze ogen (lees vooral de mijne), duurde het eindeloos.. vooral omdat we gewoon niet konden wachten om alle vernieuwingen aan iedereen te laten zien.

Toen was het moment eindelijk daar... De website kwam online.
Wat vond iedereen er eigenlijk van?
We vroegen het aan mensen uit onze naasten omgeving, maar ook op de Socials. Dan moet je weten dat ik feedback vragen echt super lastig vind.
De ene feedback is ook de andere niet toch?
Het bleek dus dat sommige dingen nog niet helemaal goed werkte.
Echt niet heel leuk om te horen, maar wel super fijn dat het met ons gedeeld werd. 
Liefst los ik dingen die niet goed gaan of werken gewoon direct op, maar opeens ik was afhankelijk geworden. 
De website was niet meer in mijn beheer, en ik moest alle gekregen input doorspelen.Eerlijk gezegd had ik me dit niet beseft en ik vond het dan ook serieus verschrikkelijk. Ik was bij die andere website gewend om alles zelf te doen.
Soms zelfs iedere vrije minuut.
En nu moest ik wachten tot de 'websiteboer' tijd had.
Dit duurde soms uren, soms zelfs dagen. Voelen jullie de stress? 
Waarschijnlijk is het delegeren dus onze volgende leerschool.

Waar ik wel echt gelukkig mee ben (nog steeds) is dat we een professionele website hebben gekregen.
Het is een klein beetje mijn 3e kindje.


Wordt vervolgd
Reacties

Populaire posts van deze blog

BLOG 1 - Doorpakken

  DOORPAKKEN   Waarom begin je zo’n website vroeg laatst iemand aan me. Tja waarom eigenlijk… Terwijl ik nadacht over een antwoord, realiseerde ik me dat ik me nooit bewust met deze vraag heb bezig gehouden.   Natuurlijk heb ik op een gegeven moment bewust de keuze gemaakt om het professioneler te maken, maar dit was in eerste instantie zeker niet het doel. Met één zoon, klein parttime-contract, normaal huis heb je in een week veel vrije tijd. Ik paste veel op. Vooral de nichtjes waren wekelijks van de partij. Elke keer verzonnen we weer nieuwe dingen om te ondernemen. Mijn zoon eenmaal naar school vroegen steeds meer mensen of ik ook voor buitenstaanders wilde  oppassen. Maar eigenlijk was dat niet het gene wat ik voor ogen had. Stel je voor, oppassen op de kinderen van het halve dorp.   Ik besloot me te verdiepen in het aanbod van oppassers. Er was veel aanbod. Sites vol met aanbod uit de buurt, ook genoeg gastouderbureaus, maar het was speuren naar een oppasser met een

'GRATIS' Doelen

'GRATIS' Doelen We willen door blijven groeien en meer bekendheid krijgen.  Meer mensen helpen aan een oppas/gastouder die voor hen fijn voelt. Ook één van de doelen die we voor het nieuwe jaar hebben gesteld. Maar wat kost adverteren bij de bekende kranten en kranten een hoop geld. Zijn dit nu de hoge drukkosten? Of zijn de advertenties hun verdienmodel? Daar ben ik nog niet helemaal achter. Misschien wel wat van allebei. Natuurlijk  pakken we alle gratis mogelijkheden aan. Wij houden namelijk van alles wat gratis is. Mijn moeder zegt altijd, 'jij hebt er gewoon een neus voor' Het is bijna een sport geworden om te zoeken naar dingen die mooi zijn maar niet nieuw. Wij houden van tweedehands en omarmen alles wat GRATIS is. Waarschijnlijk vinden we daarom alles rondom een ​​eigen bedrijf duur. Maar ontwikkeling kost investering.  En stilstand is achteruitgang toch? Dus? Bezwaren over boord en we leveren gewoon nieuwe veranderingen aan bij  onze 'websiteboer'. Het